Tuesday, April 27, 2010

lelaki + areltzsensei = aku lew..hahaha



urm...ak buat satu entry khas tentang apa yang lelaki tak suka ( merujuk kepada areltzsensei ) khas kepada sape2 yg merasekan die pompuan cantek...hehehe . Jadi kepada anda, perempuan-perempuan cantik silalah take note from this entry. Because u have to change your selves if u want ur boy still care of u.

1. Lelaki sangat tak suka kalau perempuan yang over sensitive. Buat sikit, dah nak menangis. Buat sikit, dah nak merajuk. Sebab perempuan kena faham, mostly lelaki sangat suka bergurau senda. Memang sometimes gurauan diorang tu melebih-lebih. Tapi sebagai perempuan cantik, kita kena cool. Payah lah kalau sikit-sikit nak menangis, sikit-sikit nak merajuk. Jangan sampai satu tahap, lelaki buat bodoh je dengan u olls. Serious memanjang, sebab takut u olls merajuk. It looks dull. Dah lah susah nak pujuk. Lagi panas hati ahhh.

2. Lelaki tak suka kalau kau asyik nak compare dia dengan your ex boyfriends. Especially kalau bab wang ringgit. Sebab kau faham-faham lah, lelaki ni pantang di cabar. Kalau kau asyik nak compare ex kau bagi sampai dia kena bagi more than that, ak rasa mula-mula memang dia boleh bagi tapi lama-lama mesti dia akan menyampah dan suruh kau couple balik dengan ex kau tu. Cuba kalau encik areltzsensei buat benda yang sama dekat kau, mesti kau melenting kan kan? Bersyukurlah wahai perempuan-perempuan sekalian.

3. Lelaki tak suka perempuan yang all the time nak berkepit. u olls kena faham, lelaki ni kan simple. Semua benda pun kalau boleh, encik lelaki nak biasa-biasa je. *Eh eh, ada jugak yang suka berkepit, but I write based on my observation.* Lelaki mana larat nak layan kau 24/7. Nak message taknak berhenti, nak bergayut tiap masa. Bosan bosan bosan. Sebab tu banyak kes bila boyfriend tak reply message terus nak merajuk.

4. Lelaki tak suka kalau kau mengata kawan die depan dia, sebab kau akan nampak sangat bodoh. Lelaki ni open minded tapi kalau bab kawan, diorang sangat prihatin. Sebab tu most of lelaki lagi pentingkan kawan-kawan dari girlf sendiri. So, bila kau memburuk-burukkan kawan die sendiri kat depan your boyf, mesti dia akan ada negative perception about you.

5. Lelaki tak suka perempuan yang panas baran. Nak nak lagi kalau lelaki tu jenis yang abang macho. Kalau kau marah dia dengan suara yang tinggi, confirm ah dia reject kau. Wahai perempuan, ingat! u have to respect man because they still will be your leader. ak memang suka highlight pasal leadership ni. Sebab ak betul tak suka kalau perempuan control lelaki.

6. Lelaki memang tak suka perempuan yang jenis mengungkit. Especially kalau girlf sendiri nak mengungkit benda-benda lama, apa yang dia pernah buat, apa yang dia sacrifice. Memang, perempuan rasa macam die just nak ingatkan lelaki instead of mengungkit tapi cara die tu kadang-kadang tak kena. Jangan sampai si boyf bosan dan end-up dengan bergaduh.

7. Lelaki tak suka perempuan yang ego, yang susah nak mengaku silap sendiri. Kalau boleh nak letak semua kesalahan tu kat lelaki. Memang buat si boyf panas hati ahhh, especially kalau dah memang tu salah si girlf tapi taknak mengaku. Siap tuduh-tuduh si boyf lagi. Kita kena faham, lelaki ni dah lah memang ego. Kalau kita ego jugak memang susah lahhh. Api kan tak boleh dengan api. Perempuan, janganlah ego sangat. u olls kan jiwa lembut *gelimat*.

8. Yeah yeahhh, lelaki tak suka perempuan berleter dan kuat jealous yea. Especially kalau berleter pasal benda yang remeh temeh. Contohnya kalau lambat reply msj 3 minit, dah nak berleter sampai satu hari. Lepas tu mengungkit lagi. Lepas tu, kalau dah berleter mestilah muka kerut-kerut. Tak yah lah, tak comel. Haha. Bab jealous lagi tak payah cerita. Lelaki akan rimas bila in everything kau nak syak wasangka dengan dia, sebab kau jealous kalau dia layan perempuan lain. Gila lahhh, ak pun rimas.

9. Lelaki tak suka perempuan yang dependant on people. Semua benda nak harap orang yang tolong. Kalau boleh nak makan pun, nak kena si boyf yang suapkan. Hokeh hokeh, contoh melampau. Tapi memang lebih kurang lahhh. Sumpah lah menyampah. Tapi ak pelik jugak sebab ada lelaki yang sanggup pegangkan handbang untuk si girlf, macam lah berat sangat. Come one girls, be independent. Baru lah hot.

10. Last but not least, lelaki tak suka perempuan yang terlalu nak tahu apa yang lelaki buat.( ni kene hightligt sket!!!) Busy body lah senang cerita. Yang jenis kalau boleh setiap masa si boyf kena report dia nak pergi mana, nak buat apa. Yang kalau boleh nak check everything about the boyf. Kawan dengan siapa, nak check wall facebook lagi, jangan ada comment perempuan lain. Nak check inbox setiap hari. Nak check hp ari2.Semua benda ahh nak check. Konon detail lahh. Padahal diri sendiri pun lebih kurang je. Rimas rimas!!!!..urm....

p/s : pandai bace pandai la paham2 ek...
p/s : ini hanyalah pendapat peribadi n sifat peribadi si areltzsensei...
p/s : xde kene mengene ngn sape2 pon..saje jek nk tulis..harap maklum...


Jadi kepada perempuan-perempuan sekalian lets move, move to be a better woman. Er er, sorry I memang tak pakar dah hal-hal pompuan. Maaf ye pompuan2 sekalian. (^_^")

6 comments:

Daniel said...

ho3... Danny sokong 800%.. benci dengan orang yang suka kongkong hidup kita kan.. mama danny pon x buat dekat dad mcm tu... itu sebab bahagia sampai sekarang...

@reltzsensei said...

ye btol tu danny..kiter kan laki bukan pompuan...rite??laki kne kuat...bebas..baru cool..sbb laki noty camne pon ttp setie pd yg satu...kan...hik3..

||| PöJìé PööH ||| said...

amboiiiiii menangis jugaklah buahati kamu nih dpt bf strict giler..
huhuhu...
xpe2 memasing punyer pendapat kann!

PROJECT ALPHA AUDITIONS - Vote Pojie tau!

@reltzsensei said...

pojie- hehehe...jgn lew nanges..i bkn follow sumer pon..hehehe

Anonymous said...

sy putus dgn my ex bf sbb prngai dia ada pd no.1,3,5,8,dn 10 apa citer cm nie??? terbalikn...
sama je..

Anonymous said...

Anonymous - urm..setiap org @ jantina de peel n perangai die yg tersendiri..tp klu pompuan pon nk same peel cam laki sshla..bek jadi pasangan songsang jerk..kehendak n perangai same..kn??so lelaki ttp ngn perangai laki then pompuan lak knela ngn perangai pompuan...masalh terjadi bile laki nk perangai cam pompuan n pompuan lak nk ikut peel cam laki..tu yg asek gado jerk tu...rasenyela...ape2 pon..api jgn dilawan ngn minyak..am i rite?